Kategorie bloga

Blog ostatnie wpisy

Zobacz wszystkie
  • Sous Vide, czyli gotowanie w próżni i niskiej temperaturze
    Sous Vide, czyli gotowanie w próżni i niskiej temperaturze

    Określenie sous-vide w restauracyjnym menu automatycznie dodaje mu klasy i elegancji. Za pięknie brzmiącym francuskim terminem kryje się jednak przede wszystkim pełnia smaku i aromatu, uzyskiwana dzięki wyszukanym metodom gotowania. Na czym polega gotowanie sous-vide? Jak stosować je w domowych warunkach?

    Czytaj więcej
  • Próżniowe pakowanie żywności w domu – dlaczego warto?
    Próżniowe pakowanie żywności w domu – dlaczego warto?

    Jak bezpiecznie i wygodnie przechowywać domowe zapasy? Próżniowe pakowanie żywności to odpowiedź na wiele kuchennych problemów, które można rozwiązać za pomocą jednego niewielkiego urządzenia. Dlaczego jeszcze warto zdecydować się na to praktyczne rozwiązanie?

    Czytaj więcej
  • 4 przepisy na smoothie ze szpinakiem
    4 przepisy na smoothie ze szpinakiem

    Jak sprytnie (i smacznie) wprowadzić szpinak do codziennej diety? Doskonałym rozwiązaniem są koktajle z dodatkiem zielonych liści, które dzięki odpowiednio dobranym składnikom, zyskują zupełnie nowe, zaskakująco pyszne oblicze.

    Czytaj więcej
  • Jaki blender kupić – ręczny czy kielichowy?
    Jaki blender kupić – ręczny czy kielichowy?

    Na rynku dostępnych jest mnóstwo różnego rodzaju urządzeń, które kuszą funkcjonalnością, ceną i nowoczesnym designem. Jak odnaleźć się wśród tak ogromnej różnorodności ofert? Podpowiadamy, czym warto kierować się, wybierając nowego kuchennego pomocnika.

    (1)
    Ocena:
    Czytaj więcej
Showing 1 to 4 of 4 (1 Pages)